VANREDNA SITUACIJA U OPŠTINI KLADOVO

KLADOVO-Na preporuku članova Štaba za vanredne situacije, zbog snežnih padavina predsednik opštine Radisav Čučulanovi, proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Kladovo. Tokom noći u tom delu Srbije palo je dvadesetak centimetara snega, u planinskim predelim i više i to je uticalo na odluku da se uvede vanredna situacija, naglašeno je na sednici štaba.

“Uprkos novim padavinama svi putni pravci  prvog i drugog reda su prohodni, zbog smetova zatvoren je lokalni put Brza Palanka  – Miroč, nastave nema u školama u zaseocima Alun, Beljan, Kloma i Planinica, kazao je Čučulanović i dodao da je snabdevanje toplotnom i električnom energijom redovno, kao i vodom za pić,e osim u Velikoj Kamenici gde radnici JP “Jedinstvo” saniraju kvar na vodovodnoj mreži. U naselju Vajuga od akutnog zastoja srca preminula je meštanka M.S. (78), a ne od promrzlina kako se spekuliše u delu javnosti”-kazao je Čučulanović.

 Na sednici Štaba  definisane su smernice za delovanje u vanrednoj situaciji. Sva raspoloživa mehanizacija je  na terenu, na zalihama ima dovoljno rizle i industrijske soli, a nadležni podsećaju sugrađane i vlasnike prodavnica i poslovnog prostora da očiste trotoara ispred svojih zgrada i lokala, jer je to njihova zakonska obaveza. Na području opštine Kladovo saobraćaj se odvija otežano zbog ugaženog snega na kolovozu debljine i do 5 centimetara. Na snazi je zabrana kretanja kamiona sa prikolicom i šlepera. U autobuskom saobraćaju kašnjenja su do 15 minuta na lokalu i od 30 do 45 minuta na međugradskim linijama. Članovi Štaba usvojili su zaključak po kojem su svi novoizabrani predsednici Saveta MZ i njihovi zamenici, imenovani za poverenike civilne zaštite. Vanredna situacija u opštini Kladovo ostaje na snazi do stabilizacije vremenskih prilika.

M.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *