PRIZNANJA ZA 261 ĐAKA

KNJAŽEVAC-Opština Knjaževac organizovala je svečanost za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Pohvalnice, najviša opštinska priznanja, namenjena deci i mladima, a povodom 17. maja, Dana opštine, dobio je 261 učenik osnovnih i srednjih škola.

Majske svečanosti, posvećene Danu opštine, uvek su prilika da se istaknu najbolji učenici Knjaževca. Upravo njima bila je posvećena svečanost, organizovana u velikoj dvorani Doma kulture. Predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković najpre se osvrnuo na istoriju ovoga kraja: ”1833. godine, 17. maja, zbačena je turska okupacija i tadašnji Gurgusovac postao je ponovo slobodan i vraćen Srbiji. Od tog datuma Knjaževac stalno ide uzlaznom putanjom. Knjaz Miloš počeo je da sprovodi reforme, u Knjaževcu se otvaraja bolnica, prva škola, pošta…”


Kreiranje budućnosti zavisi od vas koji danas primate priznanja za svoj školski uspeh, poručio je Ivković: ”Od 1994. godine Knjaževac 17. maj proslavlja kao Dan opštine. Vaše znanje i znanje prethodnih generacija sigurno da su uticali na razvoj našeg grada i čitave opštine. Nadam se da ćete i vi dati svoj puni doprinos da naš Knjaževac bude još lepši i prosperitetniji”.

Pohvalnice za petice u knjižicama, rezultate postignute na takmičenjima od opštinskog do međunarodnog ranka primio je 261 učenik iz svih osnovnih i srednjih škola knjaževačke opštine.

LJ.P.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *