STRUČNO USAVRŠAVANJE KADROVA

KLADOVO– U okviru realizacije programa Stručna praksa, koji se iz budžeta opštine Kladovo finansira sa dva miliona dinara lokalna samouprava potpisala je  Ugovor sa osam poslodavaca kod kojih će se 13 mladih Kladovljana stručno osposobljavati za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa. Reč je o programu koji je usmeren na lica sa evidencije Nacionalne službe, koja su bez posla i bez radnog iskustva u struci.

-Završila sa Pedagošku akademiju u Vranju u minulih šest meseci volontirala sam u OŠ “Vuk Karadžić” i očekujem da ću uz program Stručna praksa lakše doći do radnog mesta u struci- smatra Isidora Marinović, nastavnica razredne nastave iz prigradskog naselja Kostol.

Stručna praksa jedna je od mera aktivne politike zapošljavanja sa pozitivnim iskustvima koju je prepoznala i lokalna samouprava.

– To je program koji mladim ljudima omogućava da nadograde svoje znanje i steknu neophodna iskustva u struci. Osim Stručne  prakse iz budžeta opštine Kladovo finansiraće se i program za  zapošljavanja nezaposlenih lica  iz kategorije teže zapošljivi, starijih od 50 godina  kojima je do odlaska u penziju ostalo još tri godine-kazao je
Saša Nikolić, pomoćnik predsednika opštine za lokalni-ekonomski razvoj.

Programe u iznosu od četiri miliona dinara  u celosti finansira lokalna samouprava uz tehničku poršku Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *