ĐOKIĆ: INDIVIDUALNI SPORTISTI ZASLUŽUJU VIŠE PAŽNJE

KNJAŽEVAC-Predsednik Opštine Milan Đokić ugostio je krajem prošle nedelje Mišu Nenkovića, državnog MMA prvaka, najboljeg srpskog sportistu u mešovitim borilačkim veštinama. Đokić je naglasio da će lokalna samouprava ubuduće, veću pažnju posvetiti indivudualnim sportistima koji u Knjaževac donose brojna priznanja.

 – Mnogo je kolektivnih sportova za koje iz budžeta izdvajamo velika sredstva, ali koji nemaju rezultata. S druge strane, imamo indivudulane sportove, u kojima mladi ljudi postižu značajne rezultate. Zbog toga ćemo promeniti filozofiju finansiranja sporta – kazao je na prijemu, organizovanom u čast MMA borca Miše Nenkovića, predsednik Opštine Milan Đokić.

Nenkonović je prvak države u ovom savremenom kontaktnom borilačkom sportu, koji u sebi sadrži sve vidove borenja bez oružja. I Nenković i njegovi klupski drugovi trener Miljan Živković i pomoćnik trenera Dejan Milutinović, nadaju se, nakon razgovora sa prvim čovekom knjaževačke opštine, boljim danima za ovaj sport u smislu stvaranja uslova za treniranje i finansiranja priprema, koje u ovom slučaju podrazumevaju odlazak preko okeana.

LJ.P.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *