PUNA PAŽNJA SOCIJALNOJ ZAŠTITI

MAJDANPEK – Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi RS posetio je Majdanpek prošlog petka i o situaciji u oblasti socijalne zaštite i zapošljavanja u ovoj lokalnoj samoupravi razgovarao sa svojim domaćinima, u prisustvu Miroslava Kneževića, načelnika Borskog upravnog okruga.

Obišavši predstavništvo Nacionalne službe zapošljavanja, u razgovoru sa Sonjom Stanković, direktorkom Filijale Bor, ministar Đorđević je podsetio da je u nastojanju da smanji broj nezaposlenih , a u opštini Majdanpek sa 1.788 lica, taj broj je nešto veći od republičkog proseka, država samo za program prekvalifikacija i dokvalifikacija opredelila 3,65 milijardi dinara, što se nedovoljno koristi, pa bi, u skladu sa interesovanjem i potrebama tržišta i ova sredina mogla da ta sredstva više koristi. Razgovaralo se i o mogućnosti da se kroz zajednički projekat udruženja građana, ove lokalne zajednice i resornog ministarstva dođe do nove zgrade i u njoj boljih uslova za rad od postojećih.

Kroz unificirano rešenje za sve centre u Srbiji, mogućnost za obezbeđenje boljih radnih uslova mogao bi da dobije i Centar za socijalni rad u Majdanpeku, gde je resorni ministar istakao a se budžetom predviđaju sredstva za kompletno uređenje ustanova socijalne zaštite širom zemlje, pri čemu bi se lokalne samouprave pobrinule za infrastrukturu, a Ministarstvo za odgovarajući objekat.

– Dobra vest za sve zaposlene u centrima za socijalni rad je da će njihov rad biti prepoznatljiviji i više vrednovan, a kroz reorganizaciju unapređujemo rad centara, od samih uslova do načina na koji će raditi. U centre za socijalni rad niko ne dolazi zato, jer mu je to hir, već zato što ima neki problem. Dužnost onih koji rade u centrima za socijalni rad i dužnost države je da pomogne tim ljudima na najbolji mogući način – rekao je ministar Đorđević.

 Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek je istakao da je u oblasti pojačane socijalne zaštite ova sredina već imala pozitivne iskorake, a posebno izdvojio da je ovom prilikom ponovljeno da su za saradnju otvorena vrata ovog ministarstva lokalnoj samoupravi.

Odbornik Dragan Popović je izrazio nadu da će novim zapošljavanjem za koje će se stvoriti mogućnosti nakon dolaska strateškog partnera za RTB Bor, sa svim onim što bi to pratilo,  smanjiti i socijalna davanja i nezadovoljstvo ljudi, a čemu će značajno doprineti bolja komunikacija sa Ministarstvom rada.

Završavajući posetu opštini Majdanpek, u  naselju Oreškovica kod Donjeg Milanovca, ministar Đorđević, posetio je osmočlanu porodicu Bašić i njenim članovima poklonio lap top računar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *