ZA POLJOPRIVREDU 15 MILIONA DINARA

za slanjeČlanovi Opštinskog veća u Boru usvojili su svih 24 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu 81. sednice koja je održana protekle nedelje. Usvojeni su predlozi Odluka o izmenama i dopunama Odluka koje se odnose na usklađivanje sa Zakonom o prekršajima, gde će iznosi postojećih kazni biti u fiksnim iznosima .

Po rečima Milice Musterović, načelnice Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave Bor ,izmenama i dopunama Zakona o prekršajima predviđeno je da Skupštine opština mogu svojim odlukama da predvide isključivo kazne koje su predviđene u fiksnom iznosu, kako bi saobraćajna, komunalna i inspekcija za zaštitu životne sredine mogle postupati u slučaju gde je potrebno izricanje kaznenih mera.

Pored odluke o izmenama i dopunama Odluke o auto-taksi prevozu putnika,fiksne kazne se predviđaju i za prekršaje o kućnom redu u stambenima zgradama, prekršaje iz oblasti održavanja bunara i javnih česmi,  nekategorisanih puteva i ulica na teritoriji Opštine Bor, kao Odluke o uslovima držanja životinja i hvatanja pasa i mačaka lutalica.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta će se na narednoj sednici naći i predlog Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritorije opštine Bor u 2017.godini.

-Za ovaj program smo dobili saglasnost Ministarstva poljoprivrede i Fond za razvoj poljoprivrede iznosi 15 miliona i 220 hiljada dinara. Na osnovu mera iz programa, Opština će raspisivati konkurse u vidu bespovratnih subvencija pomoći našim poljoprivrednicima -ističe Aleksandar Micić, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

Ukoliko odbornici usvoje ovaj predlog, Micić dodaje da će konkursi biti raspisani za veštačko osemenjavanje goveda, kupovinu nove mehanizacije i opreme za pčelarstvo, kao i za kupovinu sadnica iz oblasti voćarstva i vinogradarstva,  opreme za ribnjake,  stoke, protivgradnih raketa,  i nova mera koja predviđa obilazak farme u Italiji,gde će farmeri iz ovih krajeva imati priliku da vide kako funkcionišu farme u inostranstvu . Subvencije će biti u visini do 50 odsto od ukupne cene kupljene opreme.

Članovi Opštinskog veća su jednoglasno usvojili i predlog odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća“ Borski turistički centar“ Bor u likvidaciji.

Takođe je usvojen  i predlog Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava crkvama i tradicionalnim verskim zajednicama za izgradnju, održavanje i obnovu crkvenih i verskih objekata na teritoriji opštine Bor .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *