DOBRA SARADNJA GRADA BORA I VATROGASNO – SPASILAČKE JEDINICE

Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić obišao je jutros Vatrogasno-spasilačku jedinicu Bor gde je  sa predstavnicima te jedinice razgovarao o spremnosti za rad u zimskim uslovima, njihovim potrebama i mogućnostima lokalne samouprave da pomogne.

– Njihovo angažovanje u 2018. i početkom ove godine je bila na veoma viskom nivou i pokazalalo se mnogo puta da su spremna jednica što nama itekako znači  jer u svim vanrednim situacijama od požara, poplava i ostalih intervencija pokazali su najveći stepen i nivo odgovornosti i aktivnosti. Mislim da smo  se sa pripadnicima MUP-a Srbije  koji vode Policijsku upravu u Boru i ovdašnju Vatrogasno spasilačku jedinicu  razumeli koje su obaveze grada Bora i same jedinice, pokušavamo maksimalno da obezbedimo finansijska sredstva koliko je to moguće u opremanju ove jedinice. Očekujemo obilne padavine a prvi u angažovanju i na udaru su upravo  ljudi iz vatrogasno spasilačke jedinice koji su pokazali mnogo puta da mogu i da su u stanju da pomognu  i  reše svaki problem – kazao je Milikić.

Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru iskazao je zahvalnost posetom gradonačelnika i naglasio dobru saradnju vatrogasne jedinice sa lokalnom samoupravom.

– U proteklom periodu smo imali puno posla i obavljali najsloženije zadatke u smislu povećanja bezbednosti , zaštite života građana i njihove imovine. Zahvaljujem se gradskoj upravi i gradonačelniku koji je prepoznao naše potrebe pa su  krajem prošle godine kupili za rad ove jedinice vatrogasno spailačko korito koje se primenjuje za spašavanje sa visina i dubina. Upravo, nakon dve nedelje od tog datuma smo  imali intervenciju kada je devetogodišnji dečak upao u rupu površinskog kopa koga smo uz pomoć takve opreme bezbedno izvukli i dopremili do ekipe prve pomoći koja je nastavila sa zbrinjavanjem – istakao je Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *