DRAGANA PETRIĆ:VLAST NE UVAŽAVA MIŠLJENJE OPOZICIJE

Dragana Petrić, organizator robnog prometa iz Kladova, marljivo  obavlja funkciju obdornika u Skupštini opštine (SO) Kladovo.  Kaže da je u dovoljnoj meri upoznati sa svojim nadležnostima, shodno Zakonu, Statutu i poslovniku SO  Kladovo i  da glasa u skladu sa zakonskim i statutarnim odredbama.

Ispred koje partije ste odbornik i koji je ovo Vaš mandat po redu?

– Odbornik sam ispred Socijaldemokratske stranke–Boris Tadić (SDS),i ovo je moj prvi mandat odbornika u SO Kladovo. Nemam baš puno iskustva, ali se trudim da u dogovoru sa svojim partijskim kolegama zastupam interese građana koji su me izabrali.

Iz koje sredine potičete i šta su po mišljenju Vaših sugrađana prioriteti u razvoju Opštine  Kladovo?

Kao odbornik iz grada, smatram da su ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta, razvoj turizma i poljoprivrede, ulaganje u putnu infrakstrukturu prioriteti u razvoju naše podunavske opštine. Iako se godinama mnogo priča o tome, ne vidim nikakvog pomaka u rešavanju tih prioriteta.

Koliko puta ste se u ovom mandatu javljali za reč, podneli amandman ili predlog odluke?

-Za reč se javljam povremeno. Ne zbog toga što nemam šta da kažem, već zbog toga što skupštinska većina jednoglasno izglasa pripremljene predloge odluka. Nedavno sam predložila da se smanji broj  odbornika odborničke grupe sa tri na dva,ali to nije prihvaćeno.

Na koji način komuniciraju sa građanima-biračima?

Sa građanima sam u kontaktu svakodnevno. Osluškujem njihove probleme, potrebe, ali zbog svakodnevnih obaveza i nedostatka vremena, aktivno komuniciranje sa građanima bude najčešće samo pred izbore, kada obilazimo gradske i seoske mesne zajednice.

Da li skupštinske materijale dobijate na vreme i koliko se pripremate za sednice lokalnog parlamenta?

Materijal dobijamo na vreme i uglavnom stignem da se pripremin za skupštinsko zasedanje, ali se par puta dešavalo da nam na dan kada imamo skupštinu dostave dopunu materijala, tako da to pregledam u toku zasedanja.

S obzirom na to da u SO Kladovo ima tri odborničke grupe kakva je po Vašem mišljenju saradnja pozicije i opozicije?

-Odnos vlasti i opozicije je hladan i slabo nas uvažavaju. Nažalost, taj odnos bi mogao da bude mnogo bolje. Kritike koje upućujemo sa skupštinske govornice su najdobronamernije, kako bi se čulo i suprotno mišljenje i izneli problemi građana koji nam se obraćaju za pomoć.

Kako ocenjujete trenutnu situaciju u opštini Kladovo?

Mnogo toga je obećano, ali nije ispunjeno. Građani su nezadovoljni, jer nemaju posao, komunalna i putna infrastruktura je loša, najavljenih investitora nema, tako da bih rekla da sam i ja tu, gde je ta većina naših nezadovoljnih sugrađana.

Projekat “Kladovo:Odbornici imate reč“ sufinansira opština Kladovo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *