DRUGI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

Drugo zasedanje opštinskog parlamenta u Majdanpeku, održano u sredu, 7.novembra, počelo je potvrđivanjem odborničkih mandata, a proteklo u znaku usvajanja drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta opštine.

Na samom početku sednice, odbornici SO Majdanpek svojom odlukom potvrdili su prestanak mandata odbornici Silviji Ilić, a potom odlučili da se umesto Saše Librića, koji dužnost odbornika nije prihvatio jer je već vd direktor JKP “Donji Milanovac, te Dragana Popovića i Elvire Jovanović koji su izabrani na čelne funkcije opštine, mandate dodele Miladinu Goluboviću, Slobodanu Ivanoviću i Marijani Srbulović, kao prvim sledećima sa liste SNS.

Rasprava o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta opštine protekla je u znaku diskusija opozicionih odbornika koji su pohvalili ulaganja u zdravstvo, konkretno, bolje opremanje laboratorije, a zamerili nova izdvajanja za toplanu, kao i to što nije bilo obrazloženja, odnosno poređenja sa prethodnim. U odgovorima se čulo da je o ovom pitanju 20.oktobra sprovedena javna rasprava, a usledila su i dodatna objašnjenja iz kojih se moglo čuti za koje se namene povećavaju sredstva, a da je skoro duplirana cena mazuta razlog za povećana izdvajanja za toplanu, tj. funkcionisanje grejne sezone.

Odbornici su potom usvojili Izveštaj o realizaciji godišnjeg plana rada PU “Marije Munćan”, a potom i dali saglasnost na Godišnji plan rada ove ustanove. Doneli su odluku da od ranije izabranih članova Opštinskog veća Dario Mijatović bude na stalnom radu zadužen za mesne zajednice, Dragan Pavlović sa zaduženjem za malu privredu i preduzetništvo, Marko Todorović za poljoprivredu i Mario Buljubaša za sport i fizičku kulturu. Iz opozicionih redova je to oštro zamereno, a iz vlasti objašnjeno da je odluka u skladu sa zakonom koji dopušta da i svi članovi opštinske vlade budu na stalnom radu.

Potom je usvojeno i više drugih odluka, pa i o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, a nisu izostala ni određena imenovanja i razrešenja. Novi predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” je Predrag Sperlić, a vd direktor Muzeja u Majdanpeku do izbora direktora po konkursu Jugoslav Maksimović.

Sednica opštinskog parlamenta završena je brojnim odborničkim pitanjima, počev od onih koja se odnose na primenu odluke o taksi prevozu, sastav Opštinske izborne komisije, prilaz železničkoj stanici i druga.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *