KUĆE ZA IZBEGLIČKE PORODICE

Knjaževac-U Knjaževcu su, u okviru Regionalnog stambenog programa, uručena četiri ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjinih izbegličkim porodicama, koje imaju prebivalište na teritorij knjaževačke opštine.

O obezbeđivanju trajnih stambenih rešenja za najugroženije porodice stara se Komesarijat za izbeglice i migracije.

“Regionalni stambeni program je zajedinički program Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji ima za cilj trajno rešenje stambenih problema izbegličkih porodica u regionu. Vrednost donacije je 55.000 evra. Sredstva su obezbeđena iz fonda Regionalnog stambenig programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope“, kazala je Jelena Marjanović iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Miroljub Mihajlović, zamenik predsednika opštine.

“Danas smo imali svečano potpisivanje ugovora za kupovinu četiri kuće iz programa 5 Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Potpisali smo ugovore sa starim, to jest budućim sugrađanima naše opštne. Projekat je doniran sredstvima EU i sredstvima drugih zemalja. Na ovaj način ćemo pomoći našim sugrađanima da lagodnije žive….,“ kazao je Mihajlović.

Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donatar, Sjedinjenih Američkih Država i nekoliko evropskih zemalja.

LJ.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *