ODRŽAN VIDOVDANSKI SABOR

Mesna zajednica Ljubičevac bila je  domaćin učesnicima Vidovdanskog sabora penzionera, susreta koji traju 16 godina. Druženje predstavlja deo tradicije u naselju u kojem penzionerske dane provode meštani koji su radni vek  završili daleko od rodnog kraja.  Sabor penzionera i ovog juna u naselju na obali Dunava okupio je goste iz Istočne Srbije, čime se ispunila želja domaćina da skup prevaziđe lokalne okvire.


– Ovde smo drugi put zahvaljujući gostoprimstvu domaćina sa kojima se družimo, evociramo sećanja na neka prošla vremena, na boravak u tuđini i o danima kada u zavičaju koristimo svaku priliku da nadoknadimo propušteno iz mladosti- govori Duško Dulkanović  iz Udruženja penzionera iz borske Slatine.

Meštani Evropskog Ljubičevca vole da se druže tako da ne iznenađuje podatak  da se stalno  širi krug prijatelja na Vidovdanskom saboru penzionera koji će naredne godine iz Doma kulture biti izmešten na novu lokaciju.

-Ovogodišnja smotra  u mesnom Domu kulture okupila  je 320 gostiju. Još toliko je želelo da bude sa nama i zato smo odlučili da se naredno saborovanje održi na platou na ulazu u naselje na kojem gostimo učesnike Sabora Dijaspor – kazao je Ljubomir Gušatović,  predsednik Saveta MZ Ljubičevac i osnivač Vidovdanskog sabora penzionera.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *