OPŠTINA BOR DOBIJA NOVOG PRAVOBRANIOCA

BOR-Opštinsko veće opštine Bor je na danas održanoj sednici predložilo Milenu Strojić, dosadašnju načelnicu odeljenja lokalne poreske administracije za novog opštinskog pravobranioca, s obzirom da je predhodnom javnom pravobraniocu Bosi Janaćković mandat istekao još 2012.godine. Članovi Opštinskog veća usvojili su i predlog rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine “Bor“, tako da će umesto Mirjane Marić, tu funkciju obavljati Maja Bakoč. Važna tačka koja se našla na četvrtoj sednici veća je i predlog odluke o prihvatanju zaključka Vlade Republike Srbije, po kojoj se akcije “Centroistoka“ prenose na opštinu Bor. Po rečima nadležnih iz opštinske uprave opštine Bor, lokalna samouprava će sa dosadašnjih 23 odsto akcija, biti većinski vlasnik sa oko 80 odsto akcija. Slobodan Badža, sekretar Skupštine opštine Bor, pojasnio je da je država na opstinu Bor prenela samo akcije, a da je imovina i dalje u njenom vlasništvu i da se treba raditi na tome da se prenese i imovina.

–  Upravo i jeste  ideja da se prvo prenesu akcije i mi postanemo većinski akcionarski vlasnik “Centroistoka“, kako bismo mogli da donosimo odluke i  prema državi i ministarstvu koje upravlja time i kako bismo kasnije mogli da raspetljamo sve ono što je zapetljano, a to je da su najbolje lokacije prodate but zašto i da je novac na vrlo čudan način potrošen za zarade, kao što se radi nažalost tamo gde ne postoji vlasnik. Upravo smo na ovaj način stopirali takav proces. Na prvom mestu ćemo rešiti problem gradske pijace. Znamo da je dugovanje „Centroistoka“ oko sto miliona dinara, ali isto tako znamo i da je vrednost kapitala nekoliko puta veća, tako da opština Bor neće izgubiti ništa dobijanjem akcija -smatra Aleksandar Milikić,predsednik opštine Bor.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i predloge programa rada Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Turističke organizacije opštine “Bor“ za 2018. godinu.

Svi predlozi odluka koje je usvojilo Opštinsko veće naći će se na dnevnom redu  naredne sednice Skupštine opštine Bor, koja je zakazana za ponedeljek 21.maj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *