POČELO 49. CRNOREČJE U PESMI I IGRI

Festival narodnog stvaralaštva „Crnorečje u pesmi i igri“ počeo je velikim maskenbalom dece predškolske ustanove, koji je poslednjih godina postao programski deo festivala. Osim maskenbala, za najmlađe je organizovana i dečja predstava „Guliverova putovanja“ i koncert dečjeg ansambla KUD-a Venac iz Gračanice.


Tokom narednih dana, održava se kvalifikaciono takmičenje trubača istočne Srbije za plasman na Dragačevski sabor i izložba „Zlatne ruke Crnorečja“, na kojoj se predstavljaju izlagači iz čitave Srbije. Posetioci će moći da uživaju u nacionalnoj kuhinji, i najrazličitijim rukotvorinama koje se oslaljaju na tradicionalnu izradu predmeta starih zanata i narodne radinosti.

Saborni dan festivala je rezervisan za nastupe lokalnih folklornih ansambala i gostiju iz susednih opština, a posetioci će biti u prilici da prisustvuju koncertu ansambla Venac iz Gračanice. „Crnorečje“ se završava takmičenjem frulaša za plasman na sabor „Oj, Moravo“ u Prislonici kod Čačka, a zatvoriće ga Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ iz Beograda, koncertom etno muzike iz različitih delova Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *