PONOVO RADI MOTEL NA ZLOTSKIM PEĆINAMA

Posle dve decenije, Motel na Zlotskim pećinama je ponovo otvoren za posetioce. Po rečima Davida Prvulovića, vlasnika firme Etno selo „Trška“ iz Žagubice, zakupca motela trenutno je u funkciji restoran a do kraja godine biće uređeno i devet apartmana.

– Motel je bio dosta zapušten. Sredili smo zidove, sanitarni čvor,  renovirali kuhinju i salu i kompletno ih opremili inventarom, u šta smo uložili oko 17.000 evra. Motel se prostire na 250 kvadrata i ima devet soba koje će biti uređene do kraja godine. U svakom apartmanu biće postavljeno tri ležajeva, i biće urađeni na moderniji i savremeniji način. U sređivanje apartmana planiramo da uložimo još oko 35 000 evra.  U planu je da uredimo i bungalove i baštu naredne godine. Restoran ima 60 mesta, u maloj sali ima još 20 mesta i sala na spratu koja će takođe biti opremljena imaće još 20 mesta. Bašta je velika i nakon uređenja sigurno je da će imati oko 100 mesta – kazao je Prvulović.

Motel će za posetioce biti otvoren i leti i zimi svakog dana od 8 do 23 časova.

– Radimo i na osposobljavanju telefonske linije, tv i wifi mreže. Trenutno imamo pet zaposlenih, svi iz okolnog sela Zlot, a najverovatnije ćemo na leto uposliti bar još toliko radnika. Oduvek mi je bila želja da ovaj motel proradi, okolina je prelepa, tu su Zlotske pećine, ima i uređenih pešačkih staza i verujem da će uspešno raditi u budućnosti. Motel je uzet u zakup na pet godina, a mi smo u ovom poslu 12 godina i nadam se da će posetiocima biti drago da uvek svrate u motel na Zlotskim pećinama. U ponudi je puno specijaliteta od kojih ću izdvojiti kačamak „Trška“ i pastrmku, i cene su zaista povoljne – dodaje naš sagovornik.

Srećko Zdravković, član Gradskog veća za omladinu i projekte naglasio je da je prošle godine odmah po renoviranju motela pokrenut proces javnog nadmetanja kako bi se odabrala najbolja ponuda i motel pustio u rad.

– Prošle godine  urađena je adaptacija krova i stolarije. Urađeno je i čišćenje jezera, a u neposrednoj blizini je i ribnjak koji je ponovo u funkciji.  Nadamo se da će na ovom prostoru gde je uređena i okolina, građani lepo provoditi svoje slobodno vreme i okupljati se u velikom broju – rekao je Zdravković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *