PROTEST PROTIV ZAGAĐENJA U BORU

Nekoliko stotina Borana protestvovalo je sinoć na platou Doma kulture zbog povećanog aerozagađenja.

Na protestu se zahtevalo da se građanima saopšti koliko je puta po službenoj dužnosti reagovala ekološka inspekcija i posetila kompaniju Ziđin Cooper u Boru  i da se javno obelodane izveštaji i saopšte mere koje su naložene. Zahteva se i da se saopšte konkretni razlozi zašto je došlo do aerozagađenja i kada će taj problem biti rešen.

-Žao mi je da u 21. veku govorimo o ovoj temi i da se niko ne oglašava. Vidim prelepo Borsko jezero, i onda dođem ovde i razočaram se da se ovako truje narod.  Ovaj grad ima budućnost. Ako ministar Goran Trivan i dalje bude ćutao cela Srbija treba da dođe i da brani ovaj grad – kazao je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i ekološki aktivista.

Dr Dragica Radošević, neuropsihijatar u penziji, govorila je o štetnim uticajima teških metala na zdravlje ljudi.

-Čula sam da je proizvodnja uvećana za oko 40 odsto. Pozdravljamo to što je proizvodnja uvećana ali hoćemo čistu sredinu – rekla je dr Radošević.

Saopšteno je da je za tri dana sakupljeno 600 potpisa protiv aerozagađenja i da će se sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućem periodu dok se ne dobiju konkretni odgovori i ne zaustavi zagađenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *