SEDNICA SG BORA PREKINUTA PA NASTAVLJENA

Odbornik Dveri u Skupštini grada Bora Saša Stanković nije želeo da napusti govornicu lokalnog parlamenta pa je sednica na kratko bila prekinuta. Stanković je zatražio  objašnjenje zašto je udaljen sa skupa „Budućnost Srbije“ gde su se Boranima predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Vlade Ana Brnabić.

– Mene su legitimisali i rekao sam da kao gradski odbornik imam prava tu da prisustvujem. Nosio sam stihove Njegoša „Al tirjanstvu stati nogom za vrat to je ljudska dužnost najsvetlija“. Zašto smo udaljeni sa skupa zato što nosimo transparent „Kosovo je srce Srbije“ – upitao je Stanković pokazujući transparent „Kosmet srce Srbije“ za govornicom lokalnog parlamenta.

Predsednik Skupštine Dragan Žikić je Stankoviću nakon što je isteklo tri minuta koiko je dobio za obraćanje za govornicom oduzeo reč, a onda budući da Stanković nije želeo da napusti sednicu dao pauzu od deset minuta.

Sednica je nakon pauze nastavljena a odbornik Stanković se nije vratio u salu Skupštine.

Sednici nije prisustvovala opozicija.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je da je ovakvo ponašanje odbornika Stankovića farsa kao što je „farsa i ono što se prethodna dva dana dešava u Beogradu i RTS“.

– Da im je bitno i da neko misli o građanima Bora bili bi ovde i govorili i razmatrali dnevni red za današnju sednicu. Građani Bora ne žele silu i zato živi 30 nacija u slozi i miru. Nijednog trenutka niko od nas iz vlasti nije vređao bilo koga ko učestvuje u protestnim šetnjama. Poštujemo ustavno pravo svakog sugrađanina i poštovaćemo svakoga u ovom gradu na način na koji to zakon dozvoljava –rekao je Milikić i naglasio da u gradu bakra niko ne sprečava proteste„1 od 5 miliona“ i da se poštuje izbor i volja svakog sugrađanina.

Odbornici su u nastavku sednice usvojili svih 23 tačaka dnevnog reda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *