SEZONA SA OKO 150 PRISTAJANJA

Krajem ovog meseca završava sezona pristajanja turističkih brodova u Donji Milanovac, kao logičan nastavak još 2006.godine započetog posla na dovođenju turista tim putem. Prema evidenciji Turističkog info centra u ovoj đerdapskoj varoši, od početka sezone u aprilu, do kraja septembra pristala su 132 kruzera, a zapravo, brod hotela sa 18.787 putnika i 5.572 člana posade.

Pristajanja je bilo i tokom ovog meseca, pa će ovogodišnji broj pristalih brodova narasti na oko 150. Tačan broj se još uvek ne može precizirati, budući da je tokom oktobra bilo nenajavljenih dolazaka, ali i otkazivanja, a sve zbog toga što je nizak vodostaj Dunava “prekrojio” planove turističkih operatera.

Turisti koji u Donji Milanovac stižu sa Dunava ne propuštaju priliku da nakon posete prodajnog prostora sa proizvodima domaće radinosti, odnosno, malih tipskih suvenirnica koje su locirane uz samo pristanište, obiđu crkvu Svetog Nikole u ovom gradu, ali i upoznaju bar deo Nacionalnog parka Đerdap i Muzej na Lepenskom viru. Ove godine je uvedena i mogućnost da se nakon toga poseti i Golubačka tvrđava, pa na tamošnjem ili donjomilanovačkom pristaništu, u zavisnosti od toga iz kog se pravca stiglo, ponovo uđe u brod i nastavi krstarenje Dunavom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *