U AGRARNOM FONDU 15,3 MILIONA DINARA

Opština Kladovo raspisala je konkurs za raspodelu sredstava  po Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Kladovo u 2019. godini.

Od 15,3 miliona izdvojenih u agrarni Fond iz ovogodišnjeg budžeta lokalne zajednice  na ime subvencija vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava biće isplaćeno 14,7 miliona dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta, za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i za ekonomske aktivnosti  u okviru  podizanje konkurentnosti proizvodnje  po metodologiji koju regulisaše Pravilnik, dok je  iznos iznos od  600.000 dinara izdvojen je  za veštačko osemenjavanje  krava. Pravo učešća na konkursu imaju vlasnici registrovanih poloprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 1. decembra, odnosno do 20. decembra za direktna plaćanja.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *