U BOR STIGLA VOJSKA I ŽANDARMERIJA

U  Odmaralištu “Savača”  kod Bora, danas su smešteni pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije i specijalističkih odreda Sektora za vanredne situacije,  spremni da reaguju u slučaju da dođe do izlivanja reka. Njih su tokom dana obišli komandanti Okružnog i Opštinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Knežević i Živorad Petrović,  i naglasili da je stanje sa vodotokovima u Borskom okrugu stabilno.

 – Pokušavamo da delujemo preventivno kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija. U Borskom okrugu je stanje redovno, regulišu se akumulacije i obilaze vodotokovi– kazao je Miroslav Knežević.

 Živorad Petrović, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije kazao je da je štab tokom jučerašnjeg dana preduzeo niz preventivnih mera da je angažovana sva  raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća na  čišćenju vodotokova i kanala.

 – Zahvaljujem se Vladi  Srbije, na pomoći koja je preventivna, jer je dokazala da vodi računa o svakom delu naše zemlje. Ova pomoć koju  smo dobili u ljudstvu nam znači puno u slučaju hitne intervencije , dovođenja u red sigurnosti ljudi i  imovine – kazao je Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *