U SLATINI MEŠTANIMA UGINULE PČELE

U selu Slatina kod Bora meštani su zatekli uginule pčele u njihovim košnicama. Oni naglašavaju i da su veliki ekološki problemi sa Borskom rekom iz koje ima nekih isparenja.

– Imam ukupno 15 košnica a u 14 sam zatekao uginule pčele. Otisli smo da prehranimo pcele,  kada  smo videli da su sve uginule i sumnjamo da se pomor pčela desio od posledica atmosferskih zagađenja. Nečega ima u vazduhu-kaže Živković.

Za Borsku reku meštani ističu da ne znaju kakva su ta isparenja i šta sve od njih može da bude.

-Čelnici grada su prošle, pretpošle  godine kazali da će od nove godine krenuti izgradnja nove fabrike vode. Ko zna da li će to biti – kaže Živković.

Za Borsku reku se svojevremeno tvrdilo da je najzagađenija reka u Evropi, kao i da u njoj nema živih bića.

-Krenuli smo da vršimo merenja kvaliteta površinskih voda što se odnosi i na Borsku reku. To radimo transparentno, i o rezultatima ćemo obavestiti javnost a uporedo radimo i na projektno tehničkoj dokumentaciji za izradu sistema i izgradnje fabrike za preradu fekalnih otpadnih voda. Treba da uradimo izmenu plana generalne regulacije i završimo projektovanje fabrike za preradu otpadnih fekalnih voda. Planiramo da u narednih do pet godina bude završen kompletan posao, što će koštati između 20 i 40 miliona evra – kazao je gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *