BROJ KRIVIČNIH DELA SMANJEN ZA OSAM ODSTO

DSC_0181U okviru obeležavanja Dana ministarstva, slave i Dana policije,  na Svečanoj akademiji u Muzičkoj školi u Boru, predstavljeni su rezultati rada PU Bor u protekloj godini, 30 policijskih službenika, pripravnika, koji su primljeni u radni odnos prošle godine, položilo je zakletvu i uručene su nagrade i pohvale najboljim policijskim službenicima u protekloj godini.

Posetiocima je saopšteno da je u toku 2016. godine otkriveno 94 krivičnih dela sa elementom korupcije kao i da je povećan broj otkrivenih dela u vezi sa narkoticima u odnosu na 2015. godinu. Ukupno je zaplenjeno 88 kilograma narkotika i 1636 komada raznih vrsta tableta.

Ukupan broj krivičnih dela smanjen je za oko osam odsto u odnosu na isti period prošle godine a procenat rasvetljenosti krivičnih dela u 2016. godini iznosio je 58 odsto dok je u 2015. godini on iznosio 40,65 posto

– Najveće smanjneje broja registrovanih krivičnih dela beleži se u grupi krivičnih dela imovinskog karaktera i to za 109 dela, odnosno 16,84 odsto. Među tim delima najčešća krivična dela su razbojništvo, razbojnička krađa, teška krađa i krađa – rečeno je na akademiji.

Stanje javnog reda i mira je povoljnije u odnosu na prethodnu godinu a broj prekršaja manji za 10 odsto.

– Nastavićemo borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije, trgovine ljudima, narkoticima, protiv terorizma, uz očuvanje lične i imovinske sigurnosti svih naših građana. Biti policajac nije lak zanimanje. To je posao koji zahteva hrabrost u svim situacijama. Obaveza nam je da nastavimo da radimo zakonito i profesionalno i to ćemo i činiti. Posebno bih istakao odlične rezultate u oblasti suzbijanja kriminaliteta, povećanja procenata rasvetljenosti krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima , stabilan javni red u ugostiteljskim objektima, sportskim priredbama kao i izuzetno aktinu ulogu školskog policajca u sonovnim is rednjim školama – kazao je Branislav Stojadinović, v.d. načelnika PU Bor.

DSC_0196Svečanosti su između ostalih prisustvovali direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, predsednici opština Bor, Kladovo, Negotin i Majdanpek Živorad Petrović, Vladimir Veličković, Radisav Čučulanović i Dejan Vagner, načelnik Borskog okruga Miroslav Knežević i drugi.

-Pozivam predsednike opština da daju podršku Savetima za bezbednost , jer nam je svaki spašen život na ulici jednako važan i da ubuduće svi zajedno radimo na povećanju bezbednosti u saobraćaju – kazala je Miloševićeva.

DSC_0219Predsednik opštine Bor Živorad Petrović pohvalio je saradnju lokalne samouprave i pripadnika PU Bor.

-Bor je protekle godine bio bezbedno mesto za život i siguran grad. Nadam se da će i sledeće godine to biti još bezbednije mesto, a lokalna samouprava pružiće podršku u svakom pogledu – kazao je Petrović.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković poželeo je i ubuduće uspešan rad policije u korist svih građana.

– Želimo da omogućimo bolje uslove za rad pripadnicima policije u Negotinu, prduzeli smo prve korake za trajno rešenje njihove nove stanice koja će biti na usluzi građanima i gde će lakše obavljati svoje zadatke – poručio je Veličković.

DSC_0234Prvi čovek Kladova Radisav Čučulanović je pohvalio saradnju sa pripadnicima PU Bor.

-Zajedničkim radoma nastojaćemo d aunapredimo bezbednost jer to garantuje miran i dug život svih građana. PU u Kladovu radi prema svojim mogućnsotima i borićemo se da se poboljšaju uslovi za njihov rad – rekao je Čučulanović.

I Dejan Vagner, predsednik opštine Majdanpek pohvalio je saradnju sa pripadnicima policije u Majdanpeku.

DSC_0261-Saradnja lokalne samouprave sa pripadnicima policije u Majdanpeku je svake godine sve bolja i nastojaćemo da tako bude i u narednom periodu. Želim im puno sreće u daljem radu i da ostvaruju još više uspeha u svom poslu – kazao je Vagner.

Na Svečanoj akademiji prigodnim poklonima nagrađeni su i najbolji policijski službenici u Boru Marko Kostić, Negotinu Dragan Ilić, Kladovu Nenad Bosnić i Majdanpeku Željko Balanović i Perica Petković.  Policijski službenici PU Bor izveli su pokaznu vežbu tehnika borilačkih veština koje u svom radu najčešće koristi policija. nagrađen j pisani rad učenika osnovne škole Branko Radičević na temu „Moj policajac“ uručenjem zahvalnice, dok su predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, izveli predstavu „Pažljivko“, namenjenu đacima prvacima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *