Category: POLITIKA

ZAPOČET PROCES KOMASACIJE U SOKOBANJI

Na početku sednice Skupštine opštine Sokobanja, koja je juče održana, predsednik Skupštine Dragoljub Jevtić je obavestio odbornike da je dosadašnja načelnica Opštinske uprave Marija Jovanović podnela ostavku iz ličnih razloga. I ova sednica je protekla u još jednom političkom suočavanju vladajuće većine i odbornika opozicije. Opštinski parlament je većinom glasova usvojio promenu statuta jer potrebno da se usaglasi sa novim zakonom o lokalnoj samoupravi .

Više

DRAGAN POPOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA OPŠTINE MAJDANPEK

Dragan Popović, odbornik sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek“,  koji je i između 2004. i 2013. godine bio na čelu opštine, izabran je za predsednika Opštine Majdanpek u narednom četvorogodišnjem mandatu.  To je odlučeno na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine opštine koja je održana  u četvrtak 11.oktobra, a nakon izbora sprovedenih 2.septembra, kada je  izabrano novo rukovodstvo.

Više

U KNJAŽEVCU NEMA VIŠE LISTE ČEKANJA ZA UPIS U VRTIĆE

U Knjaževcu je održana 80. sednica Opštinskog veća, i na dnevnom redu bilo je 20 tačaka, a većnici su se najviše bavili izveštajima i planovima obrazovnih ustanova.

Više

SAVEZ ZA SRBIJU

Na sastanku Borskih predstavnika osnivača Saveza za Srbiju, održanog u četvrtak 27.08.2018. godine, dogovoreno je formiranje lokalnog Saveza za Srbiju. Sastanku su osim predstavnika osnivača  prisustvovala  i pojedina udruženja  građana koji će se priključiti   lokalnom savezu.

Više

AREŽINA NOVI PREDSEDNIK SO KLADOVO

Na 19. sednici SO Kladovo socijalista Radovan Arežina izabran je za predsednika na zasedanju na kojem je prekompovana vlast u lokalnom parlamentu, jer su konstatovane ostavke Slaviši Tufajeviću predsedniku i Draganu Marinoviću, zameniku predsednika Skupštine. Kako je rečeno to je rezultat  dogovora jer prema važećem  sporazumu, vladajuću većinu u SO Kladovo sada  čini kolalicija SNS i SPS sa 24 od 28 odbornika.

Više

LJUBINKA JELIĆ NOVA-STARA NAČELNICA GRADSKE UPRAVE BOR

Članovi Gradskog veća u Boru doneli su na današnjoj sednici  Rešenje o postavljanju Ljubinke Jelić, dosadašnje načelnice Opštinske uprave za načelnika borske Gradske uprave. Na javnom konkursu koji je sproveden, ona je bila jedini kandidata, tako da će joj mandat biti produžen za još pet godina, ukoliko odbornici Skupštine grada usvoje dati predlog.

Više

RATOPEKIĆ: ODLUKE SU U INTERESU GRAĐANA

Na četvrtoj sednici Opštinskog veća u Kladovu, jednoglasno je usvojen   predlog Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu. Usvojene izmene neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 976,4 miliona dinara, s obzirom da je rebalansom budžeta urađeno prepakivanje unutar postojećih rashoda u iznosu od 30,5 miliona dinara.

Više

JOŠ NIJE IZABRAN NOVI PREDSEDNIK SO KNJAŽEVAC

Početak 27. zasedanja Skupštine opštine Knjaževac obeležile su primedbe opozicije na dnevni red. I  Dragan Mančić, šef odborničke grupe “Za Knjaževac zajedno“ i nezavisni odbornik Miodrag Ivković, očekivali su da će na ovom skupštinskom zasedanju biti izabran novi predsednika lokalnog parlamenta.

Više

PODSTICAJ POLJOPRIVREDI

Prošlonedeljna sednica Opštinskog veća u Majdanpeku bila je prilika da se odlučuje o nizu aktuelnih pitanja iz delokruga rada opštinske vlade, kada je pored ostalog utvrđeno par zaključaka o utvrđivanju prava na korišćenje podsticaja za investicije  u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u ovoj godini.

Više

POLJOPRIVREDA JE RAZVOJNA ŠANSA

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije posetio je opštinu Majdanpek i obišao više uzornih poljoprivrednih gazdinstava, koja iako malobrojna, pokazuju da ova sredina ima izuzetno velike mogućnosti i u oblasti poljoprivrede, mada se kao najvažnije razvojne šanse sagledavaju rudarstvo i turizam.

Više

POKRETANJE PROIZVODNJE U POGONIMA “IPM MAJDANPEK”

Strateško partnerstvo Rudarsko topioničarskog basena Bor, doneće mnoge koristi opštini Majdanpek i učiniti je atraktivnijom za potencijalne investitore, rekao je Dragan Stevanović, državni sekretar ministarstva privrede u petak, 17.avgusta, kada je posetio opštinu Majdanpek i sa svojim domaćinima u lokalnoj samoupravi razgovarao o aktuelnim pitanjima. Najviše se govorilo o mogućnosti da se pokrene određena proizvodnja u pogonima Industrije za preradu plemenitih metala i tako stvore mogućnosti za novo zapošljavanje.

Više

PODSTICAJI ZA OTVARANJE MINI KLANICA I MLEKARA U KNJAŽEVCU

Rezultati ovogodišnjeg konkursa Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, kojima se subvencioniše nabavka opreme za otvaranje malih klanica i mlekara na teritoriji knjaževačke opštine, bili su jedna od tema 76. sednice Opštinskog veća u Knjaževcu.

Više

SEDAM LISTA

U susret lokalnim izborima koji će u Majdanpeku biti održani 2.septembra, poznato je da će 17.330 lica koliko je upisano u birački spisak imati mogućnost da glasa za neku od ukupno sedam lista koje su podnele četiri stranke, dve koalicije i jedna grupa građana.

Više

JEFTINIJE GREJANJE I VODA U KLADOVU

Od 15. oktobra  Kladovljanima će za  za 10 odsto biti umanjeni računi za utrošenu toplotnu energiju odlučeno je na sednici Opštinskog veća. Od starta nove grejne sezone stanari će za  grejanje izdvajati 74,5 dinara po kvadratu za stambeni  prostor, a isti iznos predviđen je i za poslovni prostor bez mernih uređaja.

Više