Category: POLITIKA

IZMENE U PROGRAM EKO FONDA

Izmene programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Majdanpek samo je jedna od važnijih tema koje su poslednjeg julskog dana okupile članove Opštinskog veća u Majdanpeku.

Više

JEFTINIJI ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

Odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili su  predlog Odluke  o visini  iznosa zakupa poslovnog prostora u gradskoj i seoskim sredinama.

Više

ODBORNICI JEDNOGLASNI

Skupstina (12)U Knjaževcu je održana 15. sednica Skupštine opštine. Odbornici nisu diskutovali ni o jednoj, od ukupno 19 tačaka dnevnog reda, a sve odluke donesene su, uglavnom, jednoglasno. Sednica je trajala manje od jednog časa.

Više

USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

so-2712cDeficit od 214 miliona dinara, ostvarenje prihoda i primanja u periodu januar – maj u većem iznosu, ukupno i povrstama, pa i usklađivanje, odnosno uvežanje ukupnih prihoda i rashoda, razlozi su koji su opredelili većinu odbornika u Skupštini opštine Majdanpek da izglasaju prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta.

Više

IZABRANI VEĆNICI

SKUPSTINA2 (1)U drugom pokušaju na sednici Skupštine odbornici su tajnim glasanjem izabrali  Bogosava Belića i Slađanu Točaković za članove Opštinskog veća u Kladovu. Za funkcije u Opštinskoj vladi kandidovani su članovi Srpske napredne stranke koji na prethodnoj sednici nisu dobili dovoljan broj glasova jer je izostala podrška njihovih stranačkih kolega.

Više

NOVE MERE PODRŠKE POLJOPRIVREDI

Vece Knjazevac(21)Jedna od najvažnijih tema 36. sednice Opštinskog veća u Knjaževcu bila je realizacija Programa mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Više

VIŠE PARA U OPŠTINSKOJ KASI

so 2712c (1) (1)Pred odbornicima Skupštine opštine Majdanpek  našao se predlog odluke o rebalansu opštinskog budžeta za ovu godinu. Do njega je moralo doći  zbog ostvarenja većih prihoda  od planiranih u periodu januar – maj, kako ukupno, tako i po vrstama, ali i usklađivanja ukupnih rashoda i izdataka sa ostvarenjem.

Više

KATEGORIZACIJA PUTEVA

?

?

U Majdanpeku je nedavno zasedalo Opštinsko veće i uz prihvatanje nacrta odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu, izjašnjavalo se i o nizu drugih pitanja iz svog delokruga rada.

Više

ALEKSANDAR MILIKIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE BOR

Aleksandar Milikić

Aleksandar Milikić

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bor, Aleksandar Milikić (35), diplomirani inženjer industrijske informatike i direktor preduzeća „Samački smeštaj“ izabran je za novog predsednika opštine Bor. Za njegovog zamenika izabrana je Jasmina Orlić, samostalni stručni saradnik za raspodelu LD-a RBB-a.

Više

ŽIVORAD PETROVIĆ PODNEO OSTAVKU

DSC_0017Živorad Petrović (SNS) predsednik opštine Bor, podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju.

Više

SOLIDARNA POMOĆ ZA RADNIKE KOMUNALNIH PREDUZEĆA

SKUPSTINA2Na petoj ovogodišnjoj sednici odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili su  predlog Odluke o pribavljanju i raspolaganju  stvarima u javnoj svojini u opštine Kladovo, odnosno o visini  iznosa zakupa poslovnog prostora u gradskoj i seoskim sredinama. Reč je o izmeni odluke koja definiše  mesečnu nadoknadu po metru kvadratnom korisne površine.

Više

USVOJEN IZVEŠTAJ O POPISU IMOVINE

?

Na prošle nedelje održanoj junskoj sednici Opštinskog veća u Majdanpeku, usvojen je izveštaj o popisu imovine i obaveza u organima opštine, a i data saglasnost na izmene i dopune programa JKP “Vodovod” i Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek.

Više

SUFICIT 36,4 MILIONA DINARA

SKUPSTINA (9)Na četvrtoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine (SO) Kladovo, odbornici su usvojili Odluku o završnom budžetu opštine za 2016. godinu. Nakon sugestija i kako socijalisti poručiše dobronamernih primedbi,  Izveštaj je dobio podršku 20 od 26 odbornika koliko ih je učestvovalo u radu skupštinskog zasedanja.

Više

USVOJEN LOKALNI ANTIKORUPCIJSKI PLAN

Skupstina (10)U Knjaževcu je održana 14. sednica Skupštine opštine na kojoj su usvojeni  izveštaji o realizaciji programa javnih preduzeća i ustanova, završni račun budžeta za 2016. godinu i Lokalni antikorupcijski plan.

Više