Category: POLITIKA

DUGOVANJA „TOPLANE“ I „VODOVODA“ DOSTIGLA VISINU GRADSKOG BUDŽETA

Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na jučerašnjoj sednici izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-jun 2018. godine kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu. Aleksandar Milikić, gradonačenik Bora istakao je da je rebalansom  budžet uvećan za 54,5 miliona dinara i on sada iznosi 2,3 milijarde dinara.

Više

SMENJEN PREDSEDNIK SO KNJAŽEVAC

Neuspeli pokušaj smene aktuelnog opštinskog rukovodstva i Srpske napredne stranke s vlasti, koštali su  Miodraga Ivkovića, razrešenja dužnosti predsednika Skupštine opštine Knjaževac.

Više

ZA JAVNE RADOVE 2,9 MILIONA DINARA

BOR – Gradsko veće usvojilo je na današnjoj sednici predlog amandmana na predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2018. godinu.

Više

SUFICIT BLIZU 50 MILIONA DINARA

Na drugoj sednici Opštinskog Veća usvojen je Izveštaj o realizaciji budžeta opštine Kladovo za prvih šest meseci ove godine. Budžetski prihodi iznose 338,6  miliona dinara, realizovani su sa 42 odsto od plana i na nivou su  propisane dinamike, zaključak je sa sednice lokalne Vlade. Više

BOR PONOVO GRAD

BOR – Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su na prošlonedeljnoj sednici predlog zaključka o pristupanju promeni  kao i predlog o izmenama Statuta opštine, i Bor je posle 71 godine zvanično ponovo dobio status grada.

Više

USVOJEN PLAN ODBRANE OD POPLAVA

KLADOVO-Na prvoj sednici Opštinskog veća u novom sazivu usvojen je operativni plan za odbranu od poplava vodotokova drugog reda na području opštine Kladovo za 2018. godinu.

Više

VEĆNICI USVOJILI ŠESTOMESEČNI IZVEŠTAJ O BUDŽETU

NEGOTIN – Većnici su, pripremajući materijale za sednicu lokalnog parlamenta, usvojili šestomesečni izveštaj o realizaciji budžeta za ovu godinu. Tako su, obrazložila je Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju, za period januar – jun, rashodi i izdaci budžeta opštine Negotin izvršeni u ukupnom iznosu od 459.150.506 dinara.

Više

MILISAV RATOPEKIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO

KLADOVO-Nakon ostavke Radisava Čučulanovića dosadašnjeg predsednika opštine Kladovo na tu funkciju izabran je Milisav Ratopekić (69) penzioner  iz Male Vrbice sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“. Dosadašnji pomoćnik predsednika opštine Kladovo, obavljao je funkcije zamenika predsednika opštine i predsednika SO Kladovo, ima bogato političko i radno iskustvo i kako kaže, ne plaši se izazova,  jer želi da opština Kladovo postane bolje mesto za život svih građana. Više

ČUČULANOVIĆ PODNEO OSTAVKU

KLADOVO-Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo i član SNS, koji je tu funkciju obavljao od 16.juna 2016. godine, podneo je ostavku. Odluka prvog čoveka te podunavske opštine biće na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, a na istoj sednici trebalo bi da budu izabrani novi predsednik opštine Kladovo, njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća kojima prestaju funkcije nakon podnošenja ostavke dosadašnjeg predsednika opštine. Iz zdravstvenih razloga krajem januara Čučulanović je podneo ostavku na funkciju predsednika OO SNS, kako bi se, oslobođen stranačke dužnosti, više posvetio upravljanju lokalnom samoupravom. Na toj sednici raspušten je Opštinski odbor SNS, a krajem aprila formirano je Povereništvo, na čijem čelu je Saša Nikolić, menadžer opštine Kladovo. Prema nezvaničnim saznanjima  Čučulanović je kandidat za direktora Pupin Telekoma. Više

USVOJEN PROGRAM UREĐENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

KNJAŽEVAC-Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i završni račun budžeta za 2017. godinu bile su centralne teme 24. sednice Skupštine opštine Knjaževac.

Novi program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta bio je jedna od tema 24. sednice Skupštine opštine. Opština Knjaževac će ove godine organizovati nadmetanje za preko 45 hiljada poljoprivrednih parcela, kazao je Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

“Dobili smo saglasnost Ministarstva poljoprivrede i ove godine imamo preko 45 hiljada parcela u tačno 3.665 nadmetanja. Ukupna površina u državnoj svojini za izdavanje je 15.270 hektara,“ rekao je Stojanović.

Više

USVOJENI IZVEŠTAJI O POSLOVANJU

KNJAŽEVAC-U Knjaževcu je održana 71. sednica Opštinskog veća, kojom  je predsedavao Radojica Vučić, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Na dnevnom redu bili su izveštaji o poslovanju Agencije za razvoj, “Toplane“, “Standarada“, Regionalnog centra za stručno usavršavanje i Turističke organizacije.

Većnici su razmatrali predlog odluke o završnom računu budžeta za 2017. godinu, kao i predlog pravilnika o kriterijumima i merilima za korišćenje sredstava budžetskog fonda za povećanje nataliteta.

LJ.P.

BLIŽE GRAĐANIMA

KNJAŽEVAC-Opštinsko veće Knjaževca svoju 70. sednicu održalo je u Kalni, u prostorijama Doma penzionera. Bila je to prilika da se, pored tačaka predviđenih dnevnim redom, pozabave i potrebama stanovnika ovog dela knjaževačke opštine.

Bliže građanima, tako je predsednik opštine opisao odluku da 70. zasedanje Opštinskog veća, iz Knjaževca preseli tridesetak kilometara dalje – u Kalnu.

“Cilj, zadatak i tema  izmeštanja sednice Opštinskog veća iz zgrade Opštinske uprave u Knjaževcu je upravo da se približimo svim stanovnicima opštine, da čujemo njihove probleme, da im pružimo priliku da sa nama razgovaraju,“ kazao je Milan Đokić.

Prva stanica većnika u Kalni bila je Osnovna škola “Dubrava“, u kojoj će, kako se čulo veoma brzo, na inicijativu roditelja, biti opremljen prostor za odeljenje Predškolske ustanove, za prihvat četrnaestoro mališana, uzrasta od dve do šest godina iz svih staroplaninskih sela.

Više

RASPISANI KONKURSI ZA SUBVENCIJE U STOČARSTVU I VOĆARSTVU

KNJAŽEVAC-U Knjaževcu je održana 69. sednica Opštinskog veća. Razgovaralo se o godišnjem programu uređenja, zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i konkursima za subvenicije u ovčarstvu, kozartvu, kao i za podizanje višegodišnjih zasada voća. Opština će za sve zainteresovane organizovati 16. maja posetu Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Novi konkursi, kojima će se iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede podsticati razvoj stočasrstva i voćarstva, bili su u fokusu 69. sednice Opštinskog veća. Konkursi su raspisani i poljoprivrednici na njih treba da se jave do prvog, odnosno do 15. juna, kazao je pomoćnik predsednika opštine Marko Stojanović:

Više

USVOJEN PROGRAM RAZVOJA TURIZMA

NEGOTIN – Odbornici Skupštine opštine Negotin, njih 41, na trećoj po redu sednici lokalnog parlamenta, usvojili su niz odluka i rešenja iz domena svog rada. Većinom glasova usvojena je odluka o izmeni odluke o javnim parkiralištima kojom bi ubuduće trebalo da bude regulisana prodaja polovnih automobila, bostana i kupusa na parking prostoru kod Zelene pijace, što do sada nije bio slučaj.

Odbornici su većinom glasova usvojili prošlogodišnje izveštaje o radu sa finansijskim poslovanjem Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Centra za socijalni rad i Turističke organizacije opštine Negotin, koje su obrazložili direktori ovih ustanova.

Više