Category: POLITIKA

SMEŠTAJ DECE U VRTIĆIMA

Vece (20)U Knjaževcu je održana 33. sednica Opštinskog veća na kojoj se razmatralo o završnom računu budžeta za 2016. godinu, broju dece u vrtićima, kao i o nacrtu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Više

KASA PUNIJA ZA 15,5 MILIONA DINARA

VECE (19)Na 36. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojena Odluka  o komasaciji ukupno 8000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u 10 katastarskih opština. Većnici su podržali i Odluku o raspisivanju  javnog oglasa za prvi krug davanja u zakup 500 parcela ukupne površine 1675,7 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini  u 23 katastarske opštine na teritoriji opštine Kladovo. Članovi opštinske Vlade usvojili su i predlog odluke o izmeni budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu kojom se planira da tekući prihodi  iz poreza na zarade budu  uvećani  za 15.560.000 dinara tako da prihodna strana opštinske kase umasto 660,6  miliona dinara sada iznosi 676.201.296 dinara. Iz  uvećanih prihoda finansiraće se tačno određeni rashodi.
Više

OPŠTINSKO VEĆE O VODOSNABDEVANJU

Vece (18)U Knjaževcu je održana 32. sednica Opštinskog veća. Većnici su, pored ostalog, razgovarali o projektu “Vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda“, koji će naša opština realizovati sa KFW bankom iz Nemačke.

Više

RAZMATRANI FINANSIJSKI PLANOVI MESNIH ZAJEDNICA

Vece knjazevac(5)U Knjaževcu je održana 31. sednica Opštinskog veća. Usvojeni su izveštaji o poslovanju Agencije za razvoj i Regionalnog centra za stručno usavršavanje za prošlu godinu.

Više

ZA POLJOPRIVREDU 15 MILIONA DINARA

za slanjeČlanovi Opštinskog veća u Boru usvojili su svih 24 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu 81. sednice koja je održana protekle nedelje. Usvojeni su predlozi Odluka o izmenama i dopunama Odluka koje se odnose na usklađivanje sa Zakonom o prekršajima, gde će iznosi postojećih kazni biti u fiksnim iznosima .

Više

OSNIVA SE BUDŽETSKI FOND ZA PODSTICANJE RAĐANJA

ov 2205Opštinsko veće u Majdanpeku na ovonedeljnom zasedanju razmotrilo je stepen usklađenosti planiranih i ostvarenih aktivnosti javnih preduzeća tokom prvog kvartala ove godine i konstatovalo da su preduzeća uglavnom uspevala, ali uz velike subvencije Opštine i nenaplaćena potraživanja. Koliko je to ozbiljan problem, objasnio je Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek, rekavši da kada bi upola bila smanjena potraživanja, potreba za subvencijama bila bi znatno manja.

Više

TRIBINA O EKONOMSKOM OSNAŽIVANJU ŽENA

TribinaŽenska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac organizovala je u knjaževačkom Domu kulture tribinu na temu “Ekonomsko osnaživanje žena”. Bila je to prilika da se sa gošćama iz Užica razmene iskustva i kroz razgovor otkriju sličnosti i razlike kada je o ekonomskim problemima žena reč.

Više

UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Ugovor (1)Zamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije potpisali su ugovor o realizaciji projekta unapređenja energetske efikasnosti u Knjaževačkoj gimnaziji.

Više

USVOJEN DRUGI REBALANS BUDŽETA

Sednica SOU Knjaževcu je održana 13. sednica Skupštine opštine, sazvana po hitnom postupku. Odbnornici su usvojilii rebalans budžeta za 2017. godinu i izmene i dopune programa uređenje građevinskog zemljišta.

Više

GREJANJE “ZAGREJALO” RASPRAVU

so-2712cMajska i već 18.sednica SO Majdanpek u aktuelnom sazivu, počela je potvrđivanjem odborničkog mandata Bojanu Stikliću iz Crnajke, budući da je na prethodnom zasedanju opštinskog parlamenta Perica Paunović, odbornik vladajuće koalicije sa liste “Aleksandar Vučić – SNS” podneo ostavku. Potom je, na predlog odborničke grupe “ Za bolji Majdanpek”, Beti Janković razrešena članstva u Opštinskom veću, a na time upražnjeno mesto izabran Miodrag Ilić.

Više

USVOJENE ODLUKE O RADU LOKALNE SAMOUPRAVE

DSCF6322Odbornici Skupštine opštine Negotin na svojoj redovnoj, 36. sednici usvojili su niz odluka i rešenja vezanih za rad lokalne samouprave. Sednici je prisustvovalo 40 od 45 odbornika koliko broji negotinski parlament, ali i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković. Sednica je započela minutom ćutanja u spomen na nedavno preminulog odbornika Baneta Gitanovića, nastavnika fizičke kulture. U nastavku sednice je svečanu zakletvu položio novi odbornik Miodrag Petrović iz Aleksandrovca, sa liste „Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujem – SNS-SDPS-NS-SPO-PS“.

Više

U SUBOTU NIČIĆ ZAKAZAO SKUP SA GRAĐANIMA

Nicic 0209U subotu 29. aprila u sali zaječarskog pozorišta od 18 do 20 sati biće održan Narodni zbor pristalica liste “Boško Ničić-Pokret za Krajinu”.  Tom prilikom građani će imati priliku da izraze svoje mišljenje o tome ko treba da vodi grad, budućim koalicionim dogovorima ili raspisivanju novih lokalnih izbora.

Više

USVOJEN GODIŠNJI PROGRAM ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Sednica SOU Knjaževcu je održana 12. sednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici  usvojili Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kao i Program uređenja, otuđenja, davanja u zakup i pribavljanja građevinskog zemljišta. Na sednici se govorilo i o aktivnostima na izgradnji infrastrukture na Staroj planini.

Više

VEĆE ZARADE U PU BAMBI, USTANOVAMA KULTURE I SOCIJALNE ZAŠTITE

DSC_0041Odbornici borskog lokalnog parlamenta usvojili su na današnjoj sednici prvi rebalans budžeta za ovu godinu, kojim je predviđeno uvećanje budžeta za 134 miliona dinara tako da on sada iznosi dve milijarde i 234 miliona dinara.

Više